lauantai 9. elokuuta 2014

Lomatunnelmia :)

Heippa taas :)

Loma on tehnyt meille todellakin huimaavan hyvää alkuvuoden hälinän jälkeen :) On ollut taivaallista saada keskittyä vain toisiinsa ja koiriin, nauttia maisemista ja ennenkaikkea levosta; siitä, ettei mihinkään ole kiire :)

Kiirettä meillä ei tosiaankaan ole tunnettu koko viikkona, josta johtuu se, että emme ole saaneet aikaiseksi puoliakaan siitä, mitä meidän lomalla piti tehdä. Alkuviikosta alkoi tuntua siltä, että lomakin menee suorittamiseksi, joten luovuimme suunnitelmista ja loppuviikon olemme tehneet mitä huvittaa. Se ei ole paljon se ;)

Maanantain aloitti aivan ihana kuvaviesti kotoa :)

Ensimmäinen ikkunanpuite koristeineen :)
Pakko tunnustaa, että tuli tippa silmään tuota katsellessa, lopputulos on paljon kauniimpi kuin olin osannut odottaakaan. Koristelautojen kehysosat ovat vanhat, mutta koriste kaarevine lautoineen on omaa suunnittelua ja meidän Taikurin toteutusta. Ei tuosta miehestä enää muuta ammattinimitystä voi käyttää kun Taikuri, niin uskomattomasti hän onnistuu siirtämään ideat käytäntöön ja vielä (näennäisen) vaivattomasti :) Parempaa miestä emme olisi voineet saada remonttiamme tekemään.

Maanantai jatkui visiitillä isäni rakennustyömaata katselemaan, upeaa sielläkin jo on :) Joimme kahvit kauniilla terassilla upeissa maisemissa ja samalla toki tuli rupateltua yhtä jos toistakin työmaiden asioista, yllättäen ;) Koiratkin viitsivät käyttäytyä esimerkillisesti, edes paloruiskumainen pissapoikamme (ikää 12 vkoa ja päivä tänään) ei aiheuttanut lätäköitä, eli visiitti oli kaikinpuolin todella onnistunut ja mukava :)

Koska keli oli himppasen turhan kuuma pidempään autoiluun, niin pysähdyimme matkalla Kuohunharjun kauniissa maisemiissa viilentymässä varjoisalla ja tuulisella kävelylenkillä.


Kuohunharjun maisemia


Meidän letka :)

Parasta antia tällä viikolla on kyllä ollut se, että koirille on ollut aikaa ja energiaa aivan eri tapaan kuin kotioloissa. Näkee niin ihmisistä kuin koiristakin sen, miten hyvää tämä viikko on tehnyt. Rikun sisäsiisteys on edennyt harppauksittain, samoin tottelevaisuus hihnassa ja muutenkin koirat ovat olleet todella otettuja tästä jatkuvasta huomiosta :) Rikun kanssa olemme harjoitelleet luoksetuloa leikin varjolla muutamana päivänä, samoin koiran lähettämistä kohteeseen -tässä tapauksessa mamman tai iskän luo- ja molemmat sujuvat uskomattoman hyvin. Noen oli toki myös pakko päästä mukaan leikkeihin, joten vaihdoimme koiraa ja homma jatkui. Noen matka mammalta iskälle vaan kestää himppasen kauemmin ja sisältää jokusia mutkia enemmän ;) Muuten Nokikin totteli paremmin kuin hyvin, vaikka tuon pikkukarkulaisen kanssa hiukan hirvittää aina irtipäästöt vieraissa maisemissa.

Voisimme viettää päiväkausia peuhaten noiden karvaturrien kanssa, niin ihania ne ovat :)

Kesän kunniaksi kävimme toki myös vähän tutustumassa veteen ;)

Riku rohkea :) (kädessä taisi olla vähän nannaa ;) )


Noki-Prinsessalle riitti rantaan tutustuminen kuivin varpain ;)

 Saimme sentään aikaiseksi vielä käväistä tapaamassa siskoni perhettä, lapset olivat aivan haltioissaan koirista, puput eivät ;) Noki olisi tahtonut pupuhäkkiin, mutta Riku suostui tulemaan lähellekään vain herkuilla houkuteltuna; niin pelottavia puput olivat.

Muutenkin Riku on kohdannut monia pelottavia asioita loman aikana -ja oppinut selviytymään niistä. Rollaattori ei enää pelota lainkaan, pyöräilijät saavat ajella ohi ja autoistakaan ei juuri jakseta enää välittää. Tuollaisille metsäläiskoirille loma kaupungissa on ajoittain enemmän kuin paikallaan :) Rullaluistelijat tosin ovat edelleen sangen kamalia molempien koirien mielestä, vaaditaan siis selvästi uusi lomailureissu ;)

Olemme me sentään vähän irroittautuneet koirahötäkästäkin ja tehneet kaksi keskustaturneeta ihan kahdenkesken. Kävimme lempivaatekaupassamme vähän päivittämässä syksyn vaatevalikoimaa ja toisella reissulla kiersimme muutaman ihanan kellaribaarin.

Eilen oli jo ihan pakko käväistä rautakaupassa, alkoi vieroitusoireet iskemään ;) Ensiviikolla keittiön kaapit pääsevät työnalle ja maalin sävy pitäisi onnistua päättämään varmaksi ennen keskiviikkoa. Uulan Intoa meille on tulossa, mutta sitä kun ei ihan mistä vaan löydäkään, näköjään, enkä ahkerasta googlailusta huolimatta ole onnistunut selvittämään sävytysmahdollisuuksien laajuutta netin kautta. Periaatteessa väri on jo päätetty, mutta toteutuksen mahdollisuus on siis se kysymysmerkki.

No, ehtii sen vielä selvittää kotonakin, maanantaina teemme kuitenkin cityturneen, kun käymme vihdoin ostamassa kauan kaivatun jääkaapin, jonka mummoni yllättäen tahtoi antaa meille tupaantuliaislahjaksi. Kaivatumpaa lahjaa tämän kuukauden kellarielämän jälkeen ei olisi voinut valita :) Olemme todella iloisia ja onnellisia, kiitos vielä tätäkin kautta Mummo :)

Kotoa on kuulunut muitakin hyviä uutisia. Lämminvesivaraaja on kytketty, sähkökaappi on vaihdettu ja sisälle tulee pistorasiasähkö ainakin keittiöön. Pääsen siis vihdoin pesemään vessaa ja saamme suihkun käyttöön, ihanaa :)

Ajatukset alkavat hiljalleen palailla kotiin. Niin ihanaa kun on ollut lomailla -ja toisaalta tätä lomaa tahtoisi vielä vähän jatkaakin- niin kyllä kotiinkin on jo ikävä. Odotan malttamattomana kaiken sen näkemistä, mitä viikon aikana on tapahtunut :)


Todennäköisesti siis palailen Rauhalan tapahtumien kanssa tänne alkuviikosta :)

4 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea teidän kuulumisia ja että ootte ehtiny rentoutumaan kaiken hälinän keskellä, lepposia hetkiä toivottelen koko poppoolle <3

    VastaaPoista
  2. Irtiotot arjesta tekee niin hyvää, oon onnellinen teidän puolesta!

    VastaaPoista