sunnuntai 17. elokuuta 2014

Lomalta takaisin arkeen.

Piti alkuviikosta jo kyhäillä postausta, mutta olin niin puusta pudonnut lomailun jäljiltä, ettei ennen tätä ole ollut toivoakaan saada mitään kirjallista tuotosta aikaiseksi.

Oli melkoinen kotiinpaluu, kun vastassa oli vain ja ainoastaan tyhjät lattiat. Ei siinä mitään, ne lattiat kyllä ovat ihanat :) Tavoillemme uskollisesti olimme kotona puoliltaöin ja ensimmäinen homma oli kaivaa koiranruoka konttorin takanurkasta ja sen jälkeen alkaa ihmettelemään mistä löytyisi aamuksi kahvinkeittovehkeet. Ja jakkara. Löytyi.

Tämä viikko onkin siis lähinnä täyttynyt siitä, että olemme saattaneet torppaa taas uudelleen asumiskuntoon.

Tai siis  vielä kerran väliaikaiseen asumiskuntoon, sillä edessä on vielä seinien hionta, riveiden lakkaus ja hirsien öljyäminen. Sitten voimme vihdoin alkaa kalustaa ihan oikeasti kotia. 

Remonttivaihe tarjoaa taas uusia asumishaasteita, sillä tällä kertaa meiltä puuttuu kokonaan tiskiallas keittiöstä. Uusi tiskiallas pitäisi olla matkalla (piti olla jo viimeviikolla täällä) ja allaskaappi valmistuu huomiseksi, joten ehkä pääsen laskiämpäristä eroon piakkoin. Sitä ei kyllä tule ikävä... Kuten ei saunalla tiskaamistakaan. Loppujen lopuksi aika pienistä asioista on toimiva kodinhoito lähtöisin, ei niitä niin huomaa ennenkuin jotakin tärkeää oikeasti puuttuu kokonaan. No, arvostaapa "itsestäänselvyyksiä" enemmän taas tämän jälkeen :)

Allaskaapin sydän, vanha laatikosto. Tämä on ollut aiemmin osa isompaa kiinteää kokonaisuutta, josta muistona oli sinne tänne törröttävät katkaistut laudat ja yli rungon jatkuva pohjalevy. Niin innoissani aloin tätä työstämään, ettei ihan oikeita "ennen" kuvia tullut otettua.

Sen vastapainoksi, että toinen nurkka on riisuttu, on keittiöön ilmestynyt suuresti kaivattuja asioita :)


Siinä se nyt on, Jää-pakastinkaappi. Miten moista kapinetta onkin osannut kaivata?
Olen talon ostamisesta lähtien etsiskellyt keittiöön vanhaa astiakaappia, mutta sopivaa (ja sopivan hintaista) ei vaan ole tullut vastaan. Kaikissa on ollut joku vika.

Maanantaina, kun arki ei oikein tahtonut ottaa alkaakseen, päätin lähteä pienelle kierrokselle maalikauppaan ja läheiselle osto-ja myyntiliikkeelle. Onneksi menin, sillä meidän astiakaappimme seisoi siellä. Otin kaapista isännälle kuvat, mutta ahtaassa tilassa, hämärässä otetut puolikasta kaappia esittävät otokset eivät oikein vakuuttaneet. Isäntä kävi sitten tiistaina katsomassa kaapin livenä ja ihastui siihen itsekin. Olin aikas iloinen kun isäntä töistä tullessaan peruutti työauton takaluukku oven suuntaan ja ikkunoista pilkisti hiukkasen vihreää :) Siellähän se unelmien kaappi sitten oli, kotipihassa :) Kaapin saaminen keittiöön oli yhtä mielenkiintoinen projekti kuin maanantainen jääkaapin kanto. Tällä viikolla kun ei Rauhalassa ole ollut työmiehiä töissä alkuviikosta ollenkaan, niin molemmat on pitänyt kaksistaan raahata sisään. Hyvin siitäkin on suoriuduttu, ei siinä mitään; kaikki ehjää edelleen, niin tavarat kuin kantajatkin ;)

Jossakin vaiheessa tuo kaappi saa uudet maalit, mutta se projekti saattaa venähtää hetken jos toisenkin. Keittiön kaapit ja väliovet karmeineen ovat ainakin maalauslistalla ennen kaapin ehostusta; tuo kun kuitenkin kelpaa käyttöön ihan tuollaisenaan. Kaapin ovissa on ollut koristekuviointi, se paistaa valossa läpi pintamaalista ja vähän toivoisin, että onnistuisin kuvioinnin palauttamaan. Odottelen jännityksellä, mitä tuon vihreän maalin alta oikein löytyykään :) 


Viikon ehdottomasti ihanin löytö :)


Viikonloppu on ollut yhtä hulinaa, mutta tällä kertaa ei remontin merkeissä. Olen viikonloppuna keskittynyt pitkästä aikaa ihan vain lapsiin ja koiriin, antanut kaiken muun olla. Tai no, tuli käytyä rautakaupassa hakemassa ensiviikolle taas tarvikkeita, mutta eihän sitä lasketa? ;)

Pizzaa, wokkia, karkkia, saunomista, ulkoilua, höpötystä ja naurua, niistä on ihana viikonloppu tehty :)


Kuopus testasi suihkukaappia ammekäytössä, hyvin toimii :)

Iloista viikonalkua kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti