sunnuntai 31. elokuuta 2014

Lattiat

Joskus lupailin ihan omaa postausta lattioista ja niiden teosta. Jos nyt sitten :)

Ostovaiheessahan meiltä puuttui kokonaan makuuhuoneen ja olohuoneen lattiat; makuuhuone oli purettu kokonaan ja hiukan uutta koolausta oli hahmoteltu, olohuoneessa oli levyt alkuperäisten kannatinhirsien päällä.


Makuuhuone

Olohuone

Ensin lattiat koolattiin uudelleen (olohuoneesta luonnollisesti poistettiin vanhat hirret), koolauksen alapintaan tuli laudat, joiden varaan laskettiin tuulensuojalevy. Tämä komeus vuorattiin tervapaperilla.

Makuuhuoneen lattia odottaa eristeitään.
Seinänvierustat eristettiin paitsi pellavariveiden tarkistuksella, myös kovalla ekovillalla. Loppu lattiasta eristettiin ekovillan puhallusversiolla. 
 

Olohuoneen lattia villoitettuna.


Voisi äkkiseltään ajatella, että puhallusvillan levittäminen on ihan kiva juttu, ja kun vielä on ekoversio, niin mitäpä sitä suojaimilla. Tuo villa on paalissa yllättävän tiiviissä paketissa, ei se sieltä ihan niin vaan levinnytkään lattiaan. Käytännössä parhaaksi työkaluksi paalinhajoitukseen totesin rautaharavan, jolla pieksemällä kovan kuution sai ihan mukavasti leviämään puruksi jota sen siis kuuluisi olla. Lisäksi tuo puukuituvilla on käsitelty palonestoaineella, jonka olemassaolon kyllä huomaa poskionteloissaan ja ihollaan ellei satu paalista sitä lukemaan. Hengitys-suojain on enemmän kun järkevä hankinta villoituksen yhteydessä ;) Pöly myös tietenkin leijailee koko asuntoon, onneksi tuo työvaihe on jo kaukana takana :)

Makuuhuoneen lattia saatiin laudoitettua uudelleen vanhoilla lattialankuilla, mutta olohuonetta varten oli hankittava uudet. 

Lopuksi lattiat hiottiin ja lakattiin ammattiporukan toimesta. Itse olimme silloin kaivatulla lomalla. 

Lopputulos on sangen miellyttävä. Varsinkin makuuhuoneen lattiasta huomaa, että se on uudelleen hiottua vanhaa lankkua, mutta eipä se häiritse; sitähän se on. Pinta on silti hyvä ja helppo pitää puhtaana, sehän se pääasia lattioiden lakkauksessa oli. 

Makuuhuonetta

Olohuoneen lattia loistaa uutuuttaan, se vähän jopa häiritsee. Liian uusi ja hieno lattia muuten vanhassa torpassa. Ehkäpä se siitä tasoittuu kun päästään sisustamaan eikä lattiat ole paljaina. 

Olohuoneen "peili"


Ensimmäiset naarmut saimme aikaan jo loman jälkeisenä maanantaina, kun painimme jääkaapin kätisyyden vaihdon kanssa. Lakka ei ollut vielä kovettunut, joten keittiön lattiassa on melkoiset painaumat. Yllättävää kyllä, se ei oikeastaan edes harmittanut kumpaakaan. Totesimme vain, että eipähän tarvitse enää varoa ensimmäistä naarmua, vaan kotona saa elää laitetuista lattioista huolimatta ;) .....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti