perjantai 2. toukokuuta 2014

Sairastupailua ja ideakirjallisuutta

Wanhakaan ei nähtävästi opi. Flunssaisena ei parane riehua, tai pääsee takaisin tohtorin pakeille varmasti. Vaikka pihatyöt ovatkin loistavaa lääkettä mieleelle, sairaalle kropalle ne eivät sitä ole.

Viikonloppuna oli jo hyvinkin kurja ja väsynyt olo, mutta lauantaina jaksoin edelleen leikkiä työnjohtajaa. Onneksi junnuja oli mukana, niin jotakin näkyvääkin tapahtui. Junnut kiskoivat naulat niin suuresta osasta ulkovuorauksen laudoitusta kuin konttorin purkujätteestäkin ja purkujätteet siirtyivät nätisti katokseen. Vävykokelaskin oli mukana hommissa.Hirsimies oli tehnyt todella nättiä jälkeä, ei voi kuin ihailla ammattimiehen työnjälkeä.Ja se sähkökaappi :) On se hieno...

Sunnuntaina sitten loppui kunto jo työnjohtajanakin, peti kutsui. Maanantain ohjelmistoon kuului lääkäri ja viikko on mennyt sairastaessa ja lääkekuurilla. Jos nyt vaikka potisi pois tämän taudin, niin voisi jatkossa taas jaksaakin jotakin...

Isännän viikkokin on mennyt sangen hyvin palkkatöissä, joten kovin paljon ei isäntäkään ole ehtinyt Rauhalassa puuhastella. Vapun sentään ehdimme käväistä kotona ihan vaan rentoutumisen merkeissä. Oli ihanaa vaan levätä ja rauhoittuakin välillä. Tälläiseen elämänvaiheeseen ei välttämättä sovi kovin idearikas lukemisto, unohtuu turhan helposti se, että tärkeintä juuri nyt olisi tehdä hirsikehikosta koti, eikä suunnitella pihalle savustuskammia tai miettiä makkarantekoa ;)

Vapun lukemistoon kuului siis tämä; nimestään huolimatta sangen oivallinen kirja myös naisille.

Rauhalassa alkaa olla myös oikeasti sellaisia asioita, joissa silmä lepää. Piha yllättää jatkuvasti
ja lisäksi ensimmäinen lahjaesine uuteen kotiin on jo saatu.
Olen pitkään etsinyt sopivaa savikannua teenhaudutukseen, mutta mieleistä ei ole löytynyt. Tyttäreni oli pelastanut tuon kannun joutumasta roskalavalle ja kas kummaa, se on juuri oikean kokoinen ja muutenkin aivan täydellinen. Viikonlopun suunnitelmat ovat muuten täysin auki, mutta sehän on tietysti varmaa, että Rauhalassa viikonloppu kuluu. Ilma vaikuttaa siltä, että ulkotöitä ei tarvitsisi tehdä, nytkin parhaillaan sataa rakeita taivaan täydeltä. Ehkä olisi paikallaan tehdä pieni kauppaturnee, jos vaikka saisi jonkinlaisia ideoita tulevan sisustuksen suhteen. On suhteellisen haastavaa yrittää miettiä koko talon materiaaleja kerralla.

Värimaailmoista on jo jonkinlaista ajatusta, mutta siihen se sitten jääkin. Kaikki muu on pelkkää kysymysmerkkiä. Lisäksi muutama jo varmaksi päätetty asia on yllättäen ajanmittaan muuttanut muotoaan ja tarjoillut lisää kysymysmerkkejä. Olisi hiljalleen jo se aika, jolloin olisi mukavaa keksiä jokin "punainen lanka" josta saisi kiinni ja voisi alkaa oikeasti kehittelemään suunnitelmaa ja hankkimaan materiaaleja. Heinäkuu tulee kuitenkin paljon nopeammin kuin uskoisikaan ja silloin toivottavasti asumme jo Rauhalassa; siis suhteellisen valmiissa Rauhalassa.

Yritän saada kasailtua vähän kattavampaa Rauhala-esittelyä ensiviikolle, olisi mukava päästä lopputalokin näyttämään. 

2 kommenttia:

 1. Vanhassa hoitamattomassa pihassa on mahtavinta se löytämisen ilo :D http://riuttalaoldschool.blogspot.fi/
  http://susannantyohuone.blogspot.fi/
  http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/
  Tossa muutama kiva blogi mistä vois löytää vinkkiä ja punaista lankaa. Riuttalan vanha koulu on mun suosikki :)

  VastaaPoista
 2. Niin on, varsinkin, kun odotukset ei olleet järin korkealla niin jokainen löytö on aarre :)

  ja kiitoksia lukuvinkeistä :) Susannan työhuone kuuluukin jo kurkinnankohteisiin, mutta hyvää luettavaa ei koskaan voi olla liikaa.

  VastaaPoista