perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vettä, sähköä ja hidasta edistymistä.

Tämä viikko on tuntunut aika rauhalliselta projektin suhteen, vaikka toisaalta yhtä jos toistakin on tapahtunut ja tapahtuu. Ehkäpä olenkin alkuhälinän ja jännityksen lauettua tottumassa vallitsevaan elämäntilanteeseen.

Tiistaina saimme veden Rauhalaan, elämä helpottui kummasti. Rauhalasta jäätyi viimetalvena vesimittari rikki, silloin se poistettiin ja nyt siis saimme uuden mittarin tilalle. Tosin talon ainoa vesipiste on keittiössä, eli sauna on edelleen kantoveden varassa; varmaankin se tulee kannettua kaivolta jatkossakin. Vesilinjan tonttisulkukin löytyi, sitä on etsitty vesilaitoksen toimesta useampaankin kertaan turhaan, eikä ihme. Sulku löytyi tien toiselta puolelta pellonreunasta, päällä puolisen metriä maata. Ilman naapurin vinkkiä etsintäsuunnasta sitä tuskin olisi löytynyt vieläkään, vaikka etsinnässä olikin apuna metallinpaljastin.

Eilen taas asennettiin uusi sähkökaappi, vanha kun oli leikkinyt akvaariota vuosien saatossa. On se vaan kumma, miten paljon siistimmän näköisiä uudet kaapit ovat... Ei harmita vaihto tippaakaan; vaikka toisaalta, sähkökaappi on paikassa jossa ei kovin paljon tule kuljettua, mutta silti. Tänään pitäisi sähkönkin jo olla kytketty, pääsemme virittelemään jatkojohtoa sisälle ja saamme työmaalle virtaa.

Muuten viikko on mennyt tosiaankin osaltani hyvin vähillä töillä, Rauhalan "vahtikoira" on vaatinut aikaani ja huomiotani tällä viikolla huomattavasti normaalia enemmän.Pihaa on tullut pikkuisen siivoiltua, ajotielle kärrättyä lisää hiekkaa ja muuta pientä vastaavaa.


Isäntä on purkanut ulkovuorauksen lähes loppuun, samoin konttori pääsi kammottavista puolipaneleistaan ja seinälevyistään, hirret ovat näkyvissä. Lattian purku konttorista jatkuu, kunhan purkujäte on saatu kannettua pihalle. Konttorin lattia on kymmenisen senttiä muita lattioita alempana ja meitä kiinnostaa suuresti, mitä lattian alusta on syönyt. Haluamme siis tarkistaa eristeet ja ehkä lattia nostetaan muiden lattioiden kanssa samaan korkeuteen; tai siis nostetaan varmasti, jos muuta korjaamisen tarvetta löytyy.

Konttorista löytyi myös toisen ikkunan paikka, kuten arvelimmekin. Laajennusosa on tehty aivan ikkuna-aukon kulmaan asti, eli ikkunan paikka tulee muuttumaan hiukkasen.Siitä, tuleeko tuollekin seinälle ikkuna, ei meillä tarvinnut edes keskustella. Tottakai tulee. Talo on aivan "yksisilmäisen" näköinen ilman ikkunaansa ja toisaalta konttori vaikuttaa ahtaalta ja valottomalta yksi-ikkunaisena. Ai miksikö huoneen nimi on "konttori"? En tiedä, siitä on tulossa perheemme yhdistetty tietokone- ja tv-huone. Jostakin syystä sitä vain alettiin kutsua konttoriksi. Se nimi sopii sille huoneelle, vaikka toki aika huonosti vastaa huoneen (ja huoneen nimen) oikeaa käyttöä.

Viikonloppua odottelen mielenkiinnolla, pesueen nuoremmat jäsenetkin pääsevät vihdoin ajan kanssa toteuttamaan itseään Rauhalan nurkissa. Yöt vietämme vanhassa asunnossamme, mutta päivisin ainakin aikuiset suuntaavat varmasti Rauhalaan. Saa katsoa, miten junnujen aika kuluu ja mitä he saavat päähänsä. Eilen ainakin keskimmäisellä oli sangen hauskaa, touhua riitti ja ihan järkevääkin tulosta tuli tehtyä.En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että hellapuita voi tehdä myös hakkaamalla risuja poikki kiveä vasten. Homma näytti sujuvan sangen hyvin, tosin seuraavaa kertaa varten vien Rauhalaan suojalasit; sen verran on pakko nipottaa ;)

Nyt täytyy lähteä katsomaan, kelpaisiko hirsimiehelle kahvi, vai onko hirret jo vaihdettu ja tekijä poistunut maisemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti