torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäislöpinöitä

Näin mittavaa remonttiprojektia miettiessä ei todellakaan tule pieneen mieleenkään edes puolet huomioitavista asioista; ainakaan meidän pesueessa. Tottakai kaiken "näkyvän" ymmärtää, mutta kuinkakohan paljon näitä "näkymättömiä" suunniteltavia asioita vielä tuleekaan vastaan homman edetessä?

Nyt yllätyksen tarjoili sähkömiehen visiitti. Onneksi pyysimme sähkärin paikalle jo ennen sähköjen kytkentää. Alkuperäinen syy visiitille oli se, että hiukan arastelimme keskeneräisiä sähkötöitä talossa, ne kun ovat tällä mallilla parhaillaan.


Lisäksi vähän siellä sun täällä on paljaita johdonpäitä, joiden kytkennästä meillä ei ole mitään tietoa. Halusimme siis irti kaikki johdot ennen sähköjen kytkemistä. No, hyvä että halusimme.

Kävi nimittäin ilmi, että ulkona oleva sähkökaappi vuotaa ja on ruostunut. Sähköjen uusiminen aloitetaan siis siitä.

Muutenkin sähkömiehen paikalletulo jo tässä vaiheessa osoittautui loistoideaksi. En nimittäin olisi osannut todellakaan ottaa huomioon puoliakaan sähkösuunnitelmaan liittyvistä asioista ilman ammattilaisen vinkkejä. Nyt olemme paljon viisaampia kun alamme laittaa suunnitelmaa paperille.

Meillä ei esimerkiksi käynyt mielessäkään sellaiset asiat kuin puhelinlinja ja antenni. Tottakai nyt kun viisaampi niistä sanoi, tuntuu täysin järkeenkäyvältä tehdä myös niiden johdotukset samalla sähköjen kanssa. Samoin on ihan fiksu idea vetää puhelinlinja sisään vaikka sitä ei juuri nyt tarvitakaan. Voisi hiukan harmittaa pistokkeen puuttumattomuus siinä vaiheessa, jos kiinteää nettiä alkaisi tehdä mieli remontin valmistuttua ja piuha tulisi vain ulkoseinustalle asti. Lisäbonuksen tähän mahdollisuuteen tarjoaa se, ettei mokkulan toiminnasta Rauhalassa ole pienintäkään aavistusta. Täytyykin muistaa testata sekin asia ennen muuttoa, voisi tälläistä nettiaddiktia hiukan pistää kiukuttamaan yhteyden puuttuminen tai huono toiminta ;)

Nyt lähdemme suunnittelemaan ja touhuamaan kaikenlaista ihan paikanpäälle, edessä on ensimmäinen yö Rauhalassa. Eilen kävi lukkoseppä sarjoittamassa lukot uudelleen, samoin sutari vieraili ihan työkamppeissa ja työn merkeissä tarkastamassa ja nuohoamassa hormit ja tulisijat.


Makuuhuoneen kaakeliuunin pesää täytyy vähän korjailla ja leivinuunin pelti on sanonut työsopimuksensa irti. Hiukan projektia löytyy siis tulisijoista sittenkin. Tuon katkenneen pellin kohtalo hiukan mietityttää, pelti kun on muurattu muurin sisään. Piikkaushommia siis tiedossa, mutta pakkohan se on jotenkin saada korjattua; muuta en ainakaan tältä istumalta suostu uskomaan. Tahdon saada leivinuunin käyttöön; sekä lämmitykseen, että leivontaan.

Pihahommat ja torpan raivaus lähtivät eilen myös mukavasti käyntiin, vaikka sitkeä flunssani yrittääkin tehdä kiusaa. Metalliromua ja erilaista (ja eri lahoamisvaiheessa olevaa) puutavaraa siirtyi kuistin edestä kuntooni nähden ihan mukava määrä välisijoituspaikoilleen. Jos tänään sattuisi olemaan vähän tuulettomampi ilma, tai tuulisi edes toisesta suunnasta, niin voisi haravoida edes etupihan.

Keittiö odottaa asukkaitaan pikkaisen siistimpänä ja puhtaampana, kahvit ja eväät kaapissa, vedet valmiina ja kahvipannu hellalla. Enää nukkumiskamppeet kasaan ja menoksi.

Hyvää pääsiäistä kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti