sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lähimaisemissa

Keväiset terveiset Rauhalasta :)

Kotipiha on vielä vähän ankea ja epäkuvauksellinen, niin käväistään tässä postauksessa pikkuisen tontin rajojen ulkopuolella.

Vietimme mukavan kevätlauantain Laukanlahdella talkoissa. Lahdella on jo vuosia tehty töitä rehevöitymistä vastaan. Suurimpana yksittäisenä saavutuksena mainittakoon Myllyojan kosteikko, joka ravinnestopparina toimimisen lisäksi tarjoaa käsittämättömän kauniit veneilymaisemat. Veneellähän me nytkin tietysti matkaan lähdimme, kun kerran väylä oli lähes sula.

Taidan antaa kuvien kertoa päivästä sanojen sijaan.


Aamu oli suunnattoman kaunis. 

Matkan sain vain nautiskella maisemista.

Paikoitellen kosteikko oli vielä jäässä. 

Kohdesaareen päästiin jäistä huolimatta.
Ruoko kaadettiin ja kuormattiin pressuille, joilla ruoko vedettiin rantaan. 


Rannasta ruoko vedettiin mönkijällä maihin.

Ja poltettiin pois.
Eväät olivat hyviä ja niitä riitti. Sen lisäksi, että taas saimme hiukan ravinteita pois lahtea rehevöittämästä saimme nauttia upeista maisemista, hyvästä seurasta ja todella monipuolisesta hyötyliikunnasta.

Laukanlahteen ja suojeluyhdistyksen toimintaan voit halutessasi tutustua paremmin tästä.

Aurinkoista alkavaa viikkoa :)

3 kommenttia:

 1. Meillä on ihan samanlainen elvytys ollut käynnissä omalla lahdella, kun on putsattu ruokoja pois. Teette tärkeää työtä! Monin paikoin näkee alueita, jossa juuri näin pitäisi toimia, mutta maanomistajat eivät jaksa nähdä tuota vaihvaa.

  Me olemme nyt leikanneet vuosikaudet leviämään päässyttä ruokoa jo sen kasvuvaiheessa pari kesää, koska meidän lahti on ollut pahasti rehevöitynyt. Entisöinti alkaa purra ja kaisla vähetä, mutta kova on työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on onneksi aktiivisia toimijoita, jotka ovat jo vuosia taistelleet lahden umpeenkasvua vastaan. Porukassa toimiminen on paljon helpompaa, mukavuudesta puhumattakaan.

   Kesäniittoa täälläkin tehdään vuosittain pesimäkauden loputtua. Ruokoa vaan tahtoo riittää siitä huolimatta vähän enemmän kuin kotitarpeiksi.

   Poista