lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kierrätystaiteen mestariteos

Täällä rannikon tuntumassa kun ollaan, niin venehän on ihan luonnollinen osa varusteistoa. Niin myös venevaja, vai mitä? 

No entäs sitten, kun budjetissa ei olekaan tilaa venevajalle?Silloin käytetään tietenkin luovuutta ja kierrätysmateriaaleja. Koska olen varma, että tämä vaja oli uniikki, tallensin sen rakennustekniset tiedot teidänkin iloksenne. 
Tässä koko komeus. Kadehdittavan upea, vai mitä? 

Näkymää "vajan" läpi saunalle. 

Rakennetta ja materiaaleja vähän lähemmin. Huomaa erityisesti innovatiivinen puutavaran jatkaminen kun tarpeeksi pitkää puutavaraa ei ilmeisesti ole ollut tarjolla. Pisin osio on ollut talon vanhaa ulkovuorausta,
Tuossa on siis ollut noin sentin halkaisijaltaan olevat ontot metalliputket, jotka on taivutettu pattinkiin porattuihin reikiin. Niiden päälle on viritelty jonkinlaiset puukuitulevyt, parhaimmillaan kuudesta pätkästä koottu tukilauta ja koko komeus on peitetty kevytpeitteillä ja pressulla. Varmemmaksi vakuudeksi kevytpeite ja pressu on alareunastaan laudalla kiinnitetty, ettei se vaan karkaisi paikalta.Kun levyt ovat lähteneet...

Tuosta levystä tuli tämän siivousprojektin aikana lähes yhtä suuri kirosana kuin kevytpeitteistä jo aikaisemmin. Levy hajoaa märkänä käsiin ja kuivana taas on aivan koppuraa ja vimmatun lujaa. No, ärsyttävinkin materiaali loppuu joskus, kun sitä aikansa jaksaa repiä ja nyppiä.

Levysilppua

Ja tätä riitti. Paljon. 

Parhaissa kohdissa maassa oli pressu levyjen alla. Ne oli harvinaisen nautinnollista rullata vaan paikalta pois. Ensimmäistä kertaa tähän muuton jälkeen löysin kevytpeitteestä jotakin hyvää ;)


Virallinen valvoja

Nyt levyt lojuvat peräkärryssä odottamassa noutajaa, vihdoin.Meidän venevajastamme on jäljellä enää vain pressut ja puutavara, jotka jäivät odottelemaan uutta repimis-inspiraatiota -ja seuraavaa kaatopaikkakuormaa. Tuo kuorma täydentyi styroksilla ja muulla pihaa lähempänä olleella möhnällä.

Koska kuitenkin vaja oli ainutkertainen taidonnäyte, niin tarjoan ohjeiden lisäksi tilaisuutta toteuttaa vaja muualla osana rakennusperinteen säilyttämistä.


Puukuitulevyjä, olkaa hyvät ;) Saa noutaa. 
......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti