sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ryteiköstä kukkapenkiksi

Meillä on vihdoin ihan oikea, ensimmäinen kukkapenkki. Siis tiedättekö sellainen siisti, rajattu, hyvin perustettu... Ei niin, että ne pihan harvat kukat vaan rönsyilee ja valuu jossakin, niinkuin tähän asti.

Yhtään iloa ei vähennä se, että saunanedustan ilme muuttui aika radikaalisti parempaan suuntaan.

Saunanedusta aamulla

On hyvin harvoja sellaisia kasveja, joista en pidä ja vielä harvinaisempia ovat ne, joita inhoan. Koristevadelma on yksi niistä. Tuollaisena rankkukasana vuohenputkiviidakossa se on ehkä ruminta, mitä pihalla voi mun mielestäni kasvaa. Ja sitä oli sitten saunanvierusta tietysti täynnä. Ei muuta kuin isäntä talikonvarteen, niin alkoi kummasti helpottaa ;)


Pääsin toki itsekin hommiin, kun pahimmat oli raivattu. Saunan takana oli sopivasti kattotiiliä, joten reunusaineita ei tarvinnut kaukaa hakea, niinkuin ei multaakaan. Multakasan peittona olevan pressun reunan esiinkaivaminen tosin osoittautui aika projektiksi, tuo kasa on tainnut tuossa olla hetken peitettynä... 

Eihän tätä lapioi Erkkikään

Joten kyljestä sisään.
Vielä vähän isäntää ja talikkoa, niin pääsin repimään vuohenputken juuria ja asentelemaan kattotiilet paikalleen.


On aina niin motivoivaa tehdä jotakin, kun tuota ryönää tulee esiin kaikkialta.

Ja valmista. Siis sinänsä.


Oikeasti, tuo on aina niin antikliimaksi, kun saa jaetut perennat penkkiin. Ympäristö on mullalla ja myllerretty, penkissä on jokunen kärsineen näköinen loippana. Hihku tässä sitten taas kerran riemusta.

Vaikka miten tietää, että ensi vuonna tuo on ihana, niin jotenkin tänään se ei jaksa hymyilyttää.

Onneksi tuossa oli ne kaameat puskat, niin voin olla iloinen, kun ne ovat poissa ja näkymä siksi paljon kauniimpi kuin ennen :)


Penkki tulee vielä saamaan maanpeitekasvit ja keskelle köynnöksen, ehkä jotakin aikaista kevätkukkijaa saatan tuohon vielä piilottaa, mutta noin periaatteessa saimme kerrankin täällä jotakin kerralla alusta loppuun tehtyä. Siinäkin on kyllä aihetta iloon :)

Huomenna täytyy käydä hakemassa nurmikonsiementä, sitten aina myllätessään kylvää jonkun läntin nurmikkoa. Ehkä jonakin vuonna sitä on pihassa enemmän kun vuohenputkea ;)


Hauskaa alkavaa viikkoa :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä kannattaa hymyillä no nyt ;) pikkuhiljaa vuohenputkea vallatessa… Mistä minäkin saisin moisen inspiraation??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Voi kumpa osaisin kertoa, mistä ja miten se inspiraatio tulee. Meillä olisi varmasti jo alakerta valmis, jos olisin löytänyt moisen vireen aikaisemmin, tai tietäisin miten se kutsutaan esiin tarvittaviin kohteisiin. Nytkään tämä inspiraatio ei kosketa muuta kuin puutarhaa, joten taitaa olla aika valikoivasta aivokytkennän häiriöstä kysymys ;)

      Poista