keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Terveisiä pihalta :)

Näin räntäsateisen kevätpäivän kunniaksi voisi pihahommistakin postailla kuulumisia.

Voitte varmaankin arvata, että vuosia hoitamatta olleesta pihasta ei näin äkkiseltään ole kuoriutunut unelmien paratiisia, mutta ehkä jonakin päivänä...

Sitä päivää kohti pyrkiessä pihapuuhastelu on ollut sangen arkista. Isäntä leikkasi marjapensaat

Tästä rytöläjästä

Hiukkasen siistimpään muotoon.

Minä taas olen puuhastellut muissa merkeissä.

Tuossa päivänä muutamana innostuin kasaamaan ensimmäistä kasvilavaa. Tavoitehan meillä olisi sellainen, että jonakin päivänä kesän tuoreruoka saataisiin kotipihalta ja näin jalkavaivaisen hoitajan puutarhan ollessa kyseessä miellään korkeudelta, jolla ei tarvitse kyykkiä. Lisäksi meillä on piha täynnä erinäisiä erittäin hitaasti maatuvia tarpeettomia osasia, kuten tässäkin postauksessa on jo tullut todettua. Niinpä olen aloitellut jätelautojen hyötykäyttöä.

Kehikon kolme seinää koossa.

Apulaisesta huolimatta sain sen jopa maalattua viimekesältä ylijääneellä punamullalla.

Ja täyttö on alkanut.
Etuseinä yhtä lautaa lukuunottamatta puuttuu tarkoituksella. Täyttö risuilla ja pitkällä heinällä oli huomattavasti helpompaa, kun ryönät sai vain haravoida sisään ja nostaminen jäi kokonaan pois. Nyt koko komeus odottaa hevos-sontaa ja sitä, että kelit sallisivat lautojen maalailun ja haravoinnin jatkumisen, että täyttöä voisi jatkaa. Täytemateriaalia riittää kyllä ihan kohtuudella tässä pihassa, siitä ei ihan heti pula taida tulla ;)

Minulla on sellainen kunnianhimoinen tavoite, että saisin tänä kesänä tuohon kasvamaan ainakin salkopavut. Kesäkuun alkuun mennessä lavan siis pitäisi olla täynnä, painunut, sopivan kostea ja kuorrutettu todennäköisesti ainakin kylvöalalta ostomullalla.Tosin varasuunnitelmallekin on jo paikka katsottuna, eli voi olla, että joudun taistoon vuohenputkien ja nokkosten kanssa saadakseni ne salkopavut kylvettyä maahan. Saas katsoa miten tässä käy.

Hauskaa vappua, täällä se(kin) kuluu enemmän ja vähemmän puuhastelun merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti