tiistai 17. maaliskuuta 2015

Toinen kevät Rauhalassa

Pakko se on uskoa, kevät on tullut ja talvesta selvitty :) Ei muuten edes paleltu, remontin vaiheessaolosta huolimatta. Ja hirsitalotko muka kylmiä ;)

Joutsenet ovat saapuneet. Valitettavasti tuo pellolla oleileva porukka on niin kaukana, että kuvia siitä en onnistunut saamaan. Silmän- ja korvaniloa ne tarjoilevat jatkuvasti.

Auringonnousun aikaan pihalla on aivan uskomaton fiilis. Linnut laulavat, joutsenet tööttäilevät, äänimaailma on sanoinkuvaamaton. Samaan aikaan nouseva aurinko värjää maisemaa milloin minkäkin väriseksi. Enää ei tee mieli nukkua järin pitkään, toisin kuin vaikka kuukausi sitten.


Piha on edelleen suhteellisen lohduttoman näköinen, mutta jospa vaikka tänä kesänä sillekin joutaisi tekemään jotakin. Vaikka vain siivoamaan nurkat. Siivottavaa riittää, sillä erinäisten purku- ja rakennusjäteläjien lisäksi piha on ollut hoitamatta ties kuinka kauan.Risua ja keppiä siis riittää, onneksi meillä asuu myös joku, joka nauttii niistä suunnattoman paljon ;)

Lentävä kepinnoutaja

Viime vuonna taisi jäädä esittelemättä meidän pihan ehdottomat valioyksilöt kokonaan, sen tilanteen ehkä voisi nyt korjata...


Huvimajan aihio
Tuo huvimaja on oikeasti meistä ihan ihana, ja se on ainakin vielä toistaiseksi korjauskelpoinen.

Mutta entäs tämä sitten... :D

Uima-allas :D
Kehtaan väittää, että kenelläkään ei ole yhtä upeaa ja kutsuvaa uima-allasta pihassaan, vai mitä sanotte? :D

On täällä sentään jotakin valmiiksi nättiäkin, siis pihassa. Krookukset kukkivat täyttä häkää ja pörriäisetkin ovat saapuneet :)


Myös ne n. 150 kukkasipulia, jotka piilottelin viimesyksynä alkavat työntyä esiin. Syksyllä istuttamieni kärhöjen talvehtimisesta on vielä aikaista sanoa mitään, mutta toivossa on hyvä elää.

Aurinkoisia kevätpäiviä :)

4 kommenttia:

 1. Paljastuiko sieltä viime kesänä jotain ihania vanhoja kukka aarteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti hyvin, hyvin köyhästi. Tai no, ruttojuurta on kyllä enemmän kuin runsaasti :p

   Nuo kuvassa esiintyneet krookukset kavereineen ovat lähes ainoat alkuperäiset kasvit tontilla. Pari varjoliljaa sentään löytyi, samoin jokunen tulikukka.

   Harmittaa todella paljon, sillä tämä puutarha on kuulemma ollut aiemmin upea.

   Edellinen omistaja on poistanut maata nuppikuormittain tontilta, siinä ne vanhat perennat ovat tainneet mennä kyydissä.

   Poista
  2. Niinpä :(

   Onneksi vanhat perennat on sellaisia, että niitä on aikas monella tutulla jatkuvasti riesaksi asti kun penkkejä on perattava, joten eiköhän tänne alkuja saa kun joku vuosi on saanut tuon vuohenputki- ja nokkosviidakon sekaan raivattua kukkapenkin tilat.

   Olisihan se ollut ihanaa, että tontilla olis ollut vanha kasvusto, mutta kaikkea ei aina voi saada.

   Poista