sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tervehdys taas


Rauhalassa tapahtuu jatkuvasti, toisaalta joka päivä tekisi mieli hehkuttaa jotakin asiaa, mutta toisaalta taas kaikki on niin vaiheessa, ettei mistään saa tehtyä kunnon postausta.

Sähkötyöt ovat hyvässä vauhdissa, laajennusosan kaikki sähkötyöt saatiin laitettua piiloon. Olen siitä enemmän kuin iloinen, vaikka veikkaan, että sähkömies ei sitä ollut vetäessään sähköjohtoja välikatolle sammaleiden sekaan ;)

Kuvassa kummittelee vielä vanhat pintavedot.


Aulaa. Tälle seinälle tulee sähkökaappi, katto lasketaan alas niin, että johtoviidakko peittyy.

Vessa vei (tietysti) hieman oletettua enemmän aikaa; sähkötyöt, viemäröintien muutostyöt, eristykset, levytykset, kaadot, tasoitukset... Niin, mitään ei tapahdu itsestään. Ilmatkaan eivät olleet puolellamme, eikä vesieriste "yllättäen" kuivu normiajassa sateisella ja kolealla ilmalla lämmittämättömässä talossa. Vessa ei siis valmistu ennen muuttoa. Onneksi meillä on loistava ulkohuussi ;)

Kun vessaa ei päässyt jatkamaan, niin eteisen lattia pääsi työlistalle. Nyt eteinen on eristetty ja levytetty, eipähän tarvitse sitä sitten enää asumisen keskellä tehdä. Lattialämmitystä ja laatoitusta toki sekin vielä odottaa, mutta onpahan edes tukeva levytys niiden väliaikaispatenttien tilalla. Mukavampi kanniskella tavaroita yläkertaan, kun lattia on tukeva.


Katon pellitys on vihdoin valmis, piippu- harja- ja reunapellitkin ovat kaikki paikoillaan. Otsalaudoitus on vielä kesken ja saakin odottaa, ulkotyöt jatkuvat kunhan sisätilat ovat asumiskelpoisemmassa kunnossa.

On meillä sentään välillä hauskaakin ehditty pitämään kaiken toheltamisen ja pakkailun lomassa.

Pihan ainoa huvitus on köysi, ipanat keinuvat siinä harvinaisen usein.

Juhannusjuhlillakin ehdittiin piipahtaa sen verran, että kokko nähtiin.Saa katsoa, miten mun netissäroikkumiseni käy kun Rauhalaan päästään. Sähköt kun ovat alkuun jatkojohdon varassa ja netin toiminnasta ei ole mitään havaintoa. Puhelimella onneksi pääsee ainakin sen verran linjoille, että jotakin päivityksiä varmasti tulee.

Ensiviikolla alkaa makuuhuoneen lattianteko ja kun se on valmis, homma jatkuu olohuoneessa. Eiköhän meillä sentään syksyllä jo ole lattiat kiinni, ikkunat paikallaan ja ulkovuori kunnossa. Toivossa on hyvä elää ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti