sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Varisten viikko

Rauhalassa on ollut aika hiljaiseloa taas viimeaikoina, ei siis oikeastaan uusia remonttikuulumisia, joten mennään pihalle.


Tuo vasemmanpuoleinen mänty on tämän kesän ollut variksenpoikien kotina. Eipä sitä juuri ole huomannut, ellei lasketa männynjuurelle levinnyttä valkoista kakkaläimärettä. Itseasiassa pesää aloin etsimään lähinnä siksi, kun ihmettelin, miksi varikset ovat niin hiljaa :)

Keskiviikkona poikaset sitten jättivät pesän ja hiljaisuus sillä rintamalla loppui kuin taikaiskusta. Tietenkin kameran akku oli juuri silloin tyhjä, enkä saanut talteen ensimmäisiä "ulkoilukuvia" variksista. Onneksi ne ovat viihdyttäneet meitä vielä loppuviikostakin.

Etsi varis ;) 

Kolme poikasta varmuudella tuosta pesueesta selvisi, yksi löytyi jo joitakin viikkoja sitten pihalta.

Saa katsoa, pesitäänkö täällä ensivuonnakin, toivottavasti.

Varisten lisäksi ainakin västäräkit ovat selvästi saaneet pesintänsä onnistuneeseen päätökseen. Västäräkkien pesää emme onnistuneen löytämään, vaikka pariskunta aktiivisesti pihassa on pyörinytkin. Nyt on ollut liikkeellä vähän pienempiä ja ei-niin-varmoja kavereita jokusia.


Pahoittelen kuvien surkeutta, mutta pokkari on auttamattoman rajallinen kuvausväline.

Mukavaa viikonalkua itse kullekin :)

2 kommenttia:

 1. Lintujen touhuja on kiva seurailla :) Meillä lenteli eilen korppi, sais lennellä useamminkin, kun on sen verta upee ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :)

   Korpit on ihan uskomattoman upeita lintuja, en pistäisi yhtään pahakseni täälläkään ;) Tuota "metsää" on vain niin aneemisen vähän, että on pakko tyytyä repimään riemunsa variksista ja naakoista, lokkeja unohtamatta.

   No ei, oikeasti täällä on aika mahtava lintukanta, joutsenet ilahduttavat keväisin ja syksyisin, eikä pienemmistäkään linnuista ole puutetta.

   Poista