maanantai 9. kesäkuuta 2014

Vessapohdinnan lopputulos

Nyt tosiaan on vessan kaluste- ja sijoitteluasiat tiedossa, vihdoin.

Tuo tila oli todella hankala pohtia, koska se on hieman haastavan mallinen ja pieni. Lisähaastetta tarjoili suuri ikkuna, eikä hommaa helpottanut lainkaan valitsemamme kalustuskaan...

Pikainen pohjapiirros paintilla, mittasuhteista ei ole tietoakaan.

Vessan koko on n.160x300cm ja ikkuna vei käytännössä koko päätyseinän. Pohdimme jopa oviseinän purkua ja siirtoa, sillä olisi saanut lisäleveyttä vessaan noin 11cm. Luovuimme kuitenkin tästä vaihtoehdosta, koska se osoittautui saavutettavaan hyötyyn nähden aivan liian työlääksi ja aikaavieväksi. Kun vihdoin keksimme, että vessan ikkunan pystyy helposti kaventamaan ja saamme pesutornin ja lämminvesivaraajan siihen kulmaan, niin suunnitelma oli valmis.

Alusta lähtien oli selvää, että meille tulee kompostoiva wc ja suihkukaappi. Nuo kaksi sitten aiheuttivatkin sijoittelussa eniten päänvaivaa. Pöntöksi valikoitui Biolanin Naturum ja suihkukaapiksi Schönbergin Black Diamond Suihkukaapin valinnassa ratkaiseva pointti oli tilavuus suhteessa kapeuteen, pituutta kun vessassa riittää ihan kiitettävästi.Suorakaiteen muotoisia suihkukaappeja ei markkinoilla kovin paljon ole, varsinkin kun emme missään tapauksessa halunneet mitään ylimääräisiä toimintoja suihkuun. Onneksi löysimme sangen toimivan, mielestämme kauniin ja myös ihan kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Vessaan tulee lattialämmitys, lattia ja seinät laatoitetaan. Yllättäen seinälaatat ovat vielä mysteeri, mutta eiköhän sekin tällä viikolla ratkea.

Toivottavasti saan pian kuvia valmistuvasta vessasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti